Здравейте колеги!Днес преди около половин час си карах извънградско с 80км/ч и както си карам изведнъж ми изгасна колата,после не можа да запали и ми светна дюзата!Пробвах да запаля но нямаше никакъв ефект!Някой знае ли на какво се дължи това?Малко ми прокапва нафта от нафтовата помпа!Става въпрос за колата от подписа ми!Благодаря Ви предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем 1.9 ЖТД
Collapse
X
-
Обикновено не се записва като грешка.
Много е опасно, понеже не се знае кога ще угасне.
Comment
-
аз имах подобен проблем. първо, както попитаха колегите като загрее6е колата, изгаси6 ли я, не мое я запалиш докато не изстине. разбира се, смени се датчика на коляновия вал и вси4ко заспа, докато един ден сестра ми не излезна с колата и остана на пътя. колата не запали пове4е. дарпах я из цяла Варна, 4-тири сервиза обиколих, какво ли не 4ух, 4е 4ак и компютара е заминал и 4е 6е излезне ремонта 1500 лева... накрая се оказа един регулатор, на ГНП-то отзад е, има и букса която влиза кам него. намерих го от морга, 2-ра употреба за 100 кинти, дори е от бензинов автомобил и на прав поглед има лека разлика с оригиналния, но за сега колата спи, мина пове4е от година от тогава. оригиналния регулатор беше раждясал от "хубавата" ни нафта. дано съм помогнал, и се извинявам ако съм се объркал с термините по горе...
Comment
-
Първоначално публикувано от herito_e Покажи съобщениеаз имах подобен проблем. първо, както попитаха колегите като загрее6е колата, изгаси6 ли я, не мое я запалиш докато не изстине. разбира се, смени се датчика на коляновия вал и вси4ко заспа, докато един ден сестра ми не излезна с колата и остана на пътя. колата не запали пове4е. дарпах я из цяла Варна, 4-тири сервиза обиколих, какво ли не 4ух, 4е 4ак и компютара е заминал и 4е 6е излезне ремонта 1500 лева... накрая се оказа един регулатор, на ГНП-то отзад е, има и букса която влиза кам него. намерих го от морга, 2-ра употреба за 100 кинти, дори е от бензинов автомобил и на прав поглед има лека разлика с оригиналния, но за сега колата спи, мина пове4е от година от тогава. оригиналния регулатор беше раждясал от "хубавата" ни нафта. дано съм помогнал, и се извинявам ако съм се объркал с термините по горе...
Първоначално публикувано от assasin's Покажи съобщениеколата когато истина запали ли от раз?с моята го имах този проблем и се оказа датчик на колянов вал!колата гаснеше и докато не истине не пали!!!
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
-
Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщениеЗдравейте колеги!Днес преди около половин час си карах извънградско с 80км/ч и както си карам изведнъж ми изгасна колата,после не можа да запали и ми светна дюзата!Пробвах да запаля но нямаше никакъв ефект!Някой знае ли на какво се дължи това?Малко ми прокапва нафта от нафтовата помпа!Става въпрос за колата от подписа ми!Благодаря Ви предварително!, дето го хвалиш във всеки пост и тема има проблем
Нали бил най-добрия двигател на Алфа
пък то се оказа , че и в движение гасне
А по темата , точно от датчик на колянов вал ще е . Скоро един колега с 166 беше писал за същия проблем и се оказа това .Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 14:42.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Comment
-
Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщениеСтига бе , прословутия 1.9 JTD 116 отначало , после 115 стана изведнъж, дето го хвалиш във всеки пост и тема има проблем
Нали бил най-добрия двигател на Алфа
пък то се оказа , че и в движение гасне
А по темата , точно от датчик на колянов вал ще е . Скоро един колега с 166 беше писал за същия проблем и се оказа това .Last edited by pacho_kardana; d.m.y г., 21:04.
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
Comment